fredag 9 maj 2008

En liten tanke i miljödebatten

Idag när jag satt på bussen insåg jag en sak. Med hörlurarna i öronen, solglasögonen framför ögonen, man kunde endast se bebyggelse och andra bilar i morgonrustningen, listan kan göras ännu längre…

Jag undrar, vad finns kvar av naturen i människors vardag numera? Jag tror nog att majoriteten av Sveriges befolkning knappt har någon alls tyvärr. Jag må kanske låta som en miljöpartist men detta är ändå ett faktum.

Om vi vill nå fram till det miljövänliga samhället tror jag att vi bör tänka om. Det räcker inte bara med att köpa en etanolbil och säga ”Jag är miljövänlig.”. Om vi vill att individer verkligen ska värna om naturen måste de få leva nära den, och uppleva den.


torsdag 8 maj 2008

CUF-stämman i Jönköping!

Nu kommer jag visserligen lite sent med detta lite sent men har man lite tid så har man.

I söndags kommer jag hem från CUFs förbundsstämma i Jönköping. Det har varit oerhört roligt, lärorikt och intresseväckande. Inte minst för att man märker vilka förändringar förbundet har genomgått.

Ett bra exempel på det var föräldraförsäkringsfrågan, från att vara för en föräldraförsäkring där föräldrarna bestämmer helt själva är vi nu för den Isländska modellen som är tredelad. Jag kan säga att jag är nöjd med det, eller jag anser åtminstone att det är det minst dåliga alternativet eftersom jag tror att den modellen av föräldraförsäkringen kommer påskynda jämställdheten. Men jag anser ändå inte att den ska vara totalt påtvingad.

Vi fick även några nya FS-ledamöter. Ett stort grattis till Rickard, Elisabeth och Karl! Det är speciellt roligt att vi fått in några från Göteborg i FS nu.

Sen måste vårt solidaritetståg nämnas. Det var första gången jag demonstrerade, det var fruktansvärt roligt, det gav resultat och det retade upp vänstern.

Men allt gott har ett slut, nu sitter jag här, är mer taggad än någonsin och längtar som bara den till nästa stämma som jag inte kommer kunna gå på förrän om två hela år!